ZELENÝ ČAJ V BOJI PROTI VÍRUSOM A BAKTÉRIÁM – CHRÍPKOVÁ SEZÓNA JE TU!

Čajka ZELENÝ ŠESŤBOJ BIO

Zelený čaj sa nazýva aj čajom večnej mladosti, ale skrýva toho v sebe oveľa viac a práve v tomto období nás asi najviac zaujala téma antivírusových účinkov zeleného čaju.

Zelený čaj prospieva celému telu, mnohým jeho orgánom a orgánovým systémom, podporuje činnosť srdca a ciev, nervovej sústavy, kofeín v čaji povzbudí koncentráciu, bdelosť a energiu, podporí metabolizmus. Medzi popísané pozitíva účinkov súčastí zeleného čaju okrem iného patrí podpora imunity a protizápalových procesov. Obsahuje rad minerálov a má antivírusovéantibakteriálne účinky. Ale poďme si posvietiť na aktuálnu tému, a to na tie antivírusové účinky. Zelený čaj ich má vďaka flavonidom. Konkrétne vďaka katechínu Epigalokatechíngalát /EGCG/, ktorý je jedným z katechínov v zelenom čaji. Tento katechín dokáže zablokovať molekulu vírusu – proteázu, enzým bez ktorého vírus nie je schopný zreplikovať svoj obsah, množiť sa. Dokáže obsadiť miesta v proteáze a zabráni množeniu vírusu. Popíjanie zeleného čaju môže významne podporiť odolnosť buniek v prvom priamom kontakte s vírusmi najmä dutiny ústnej a hltana – vystavuje bunky neustálej prítomnosti látok obsiahnutých v zelenom čaji. To môže pomôcť ak sa na sliznicu dostáva malá vírusová záťaž. Pravidelné popíjanie zeleného čaju má teda veľký význam pri ochrane pred vírusovými infekciami.

Na túto prevenciu je vhodné vyberať si kvalitné zelené čaje, najlepšie v BIO kvalite. Keďže zelený čaj prijíma zo zeme aj ťažké kovy, dbajte na to, aby ten Váš čaj pochádzal z kvalitných a overených zdrojov.

Toto platí najmä pri výbere čaju Matcha, ktorý sa na rozdiel od iných zelených čajov konzumuje celý, nie len výluh. Pri výluhu, ak dodržíme odporučené 2-3 minúty lúhovania, vieme ovplyvniť množstvo ťažkých kovov obsiahnutých v čaji. Pri čaji Matcha sa konzumujú rozomleté lístky, nie len výluh, preto si vyberajte vždy kvalitný čaj, najlepšie z ekologického hospodárstva.

Naše odporučenie, ako sa v chrípkovom období udržať fit, je konzumácia niekoľkých šálok čaju v BIO kvalite ZELENÝ ŠESŤBOJ, ktorý je presne zložený a vyrobený pre ochranu nášho organizmu. Obsahuje presne to, čo náš organizmus v jesennom čase, keď opäť prichádza chrípkové obdobie, potrebuje: zelený čaj Sencha čínsky, listy moringy, Matcha zelený čaj, pšeničná tráva, maca koreň, chia semienka, spirulína. Je to bomba v podobe minerálov, vitamínov, antioxidantov, s protizápalovými, antibakteriálnymi a mnohými ďalšími účinkami.

Listy Moringy obsahujú mnohé prospešné látky pre náš organizmus. Spomeňme esenciálne aminokyseliny, ktoré chránia pred voľnými radikálmi, vápnik, horčík, draslík, železo, zinok, Omega-3 mastné kyseliny či Zeatin – dôležitý chemický prenášač, ktorý dopravuje tieto látky tam, kde majú pôsobiť. V neposlednom rade obsahuje aj vitamíny A a C.

Matcha obsahuje veľký podiel antioxidantov, aminokyselín a teofylínu. Z hľadiska nutričných hodnôt je 10 krát silnejší ako iné zelené čaje. Dodáva telu energiupodporuje intenzívne sústredenie a rýchlejšie reakcie. Pomáha tiež zbavovať telo ťažkých kovov a chemických toxínov. Nespornou výhodou je i to, že zelený čaj matcha je mierne močopudný, takže Vám zároveň napomôže tieto látky z tela i vylúčiť. Medzi povestné účinky matcha patrí jeho vplyv na ľudský metabolizmus, ktorý zrýchľuje až o 40%. Pomáha tak efektívnejšie spaľovať tukové zásoby, ale zvyšuje aj výkon svalovej sústavy. Matcha čaj obsahuje zhruba 30 % vlákniny čím pozitívne vplýva na trávenie.

Pšeničná tráva obsahuje vitamíny A, E, C, K a B6, tiež minerály železo, vápnik, selén a horčík, je plná antioxidantov bojujúcich proti voľným radikálom, čo vedie k ochrane pred oxidačným stresom, reguluje cukor v krvi a znižuje cholesterol; má protizápalové účinky; pomáha pri bežných ochoreniach, ako je prechladnutie či chrípka; funguje ako prírodný detox.

Koreň Maca obsahuje vysoké množstvo aminokyselín, najmä esenciálnych, ktoré si telo nedokáže vytvoriť samo, vitamínov B1, B2, B6, vitamínov C a E, stopových prvkov a minerálov ako vápnik, železo, zinok, draslík a jód a horčík a ďalšie účinné látky. Maca pomáha pri liečbe chorôb spojených s oslabením organizmu. Je bohatá na látky podporujúce rast svalovej hmoty a vytrvalosť, zrýchľuje regeneráciu svalov. Podporuje mentálne zdravie. Pomáha pri chronickej únave a pomáha navrátiť organizmu silu a vitalitu. Dodáva vitalitu a dokonca pomáha pri nespavosti.

Chia semienka  sú bohatým zdrojom omega 3 mastných kyselín, obsahujú dvakrát toľko bielkovín ako iné semená alebo zrná, draslík, antioxidanty, päťkrát viac draslíka ako mlieko a trikrát viac železa ako špenát. Obsahujú tiež minerály ako horčík, fosfor, vápnik, zinok, mangán a vitamíny A, D, K, E a B.

Spirulína – sladkovodná riasa, bohatá na bielkoviny, vitamíny, esenciálne aminokyseliny, vlákninu, minerály a esenciálne mastné kyseliny ako napríklad kyselina gama-linolénová (GLA).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *