PAI MU TAN – Jedinečná čínska špecialita. Pai Mu Tan znamená v preklade Biela pivonka. Milovníci čaju ho nepijú len pre jeho jemnú chuť, ale aj pre skutočnosť, že lístky sa nefermentujú. Nálev má veľmi jemnú farbu a chuť. Klasický biely čaj produkovaný v juhovýchodnej pobrežnej provincii Fuijan.
Biely čaj je pomerne vzácny najmä pre jeho regeneračné účinky. Chlpaté výhonky obsahujú polyfenoly, ktoré sú vynikajúcimi antioxidantami. Poskytujú účinnú ochranu proti voľným radikálom vznikajúcim v organizme a tým spomaľujú starnutie buniek.
Biely čaj sa vyrába z prvých čajových horných vetvičiek, ešte z nerozvinutých lístkov. Pochádza z prvého jarného zberu ešte pred obdobím dažďov. Jeho púčiky sa môžu trhať len pár týždňov na počiatku čajovej sezóny.
Príprava bieleho čaju
Biely čaj zalievame 70-80 stupňovou vodou, ktorá prešla varom. Na jednu 2,5 dcl šálku dáme 1 čajovú lyžičku sypaného čaju. Následne lúhujeme 2-3 minúty a po precedení podávame. Tento čaj je viac nálevový. Je ho možné zaliať aj 3-krát.
V prípade stavu dostupnosti „Dostupné u nášho dodávateľa“ môže trvať doručenie tovaru 21 dní.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.